ΚΡΗΤΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ

Καθημερινά οι μαθητές γινόντουσαν δέκτες αποσπασματικών και διάφορων στοιχείων της κρητικής διατροφικής παράδοσης χωρίς ποτέ να συστηματοποιήσουν όλο αυτό το θησαυρό της γνώσης και των εμπειριών.
  • Γιατί η ντομάτα να είναι λιαστή;
  • Η αντιαισθητική μούχλα στη γραβιέρα σε τι χρησιμεύει; 
  • Πως επιβίωναν οι παππούδες μας με ένα γουρούνι που έσφαζαν το χειμώνα; 
  • Και το θεμελιώδες υπαρξιακό ερώτημα: Πώς ζούσαν χωρίς κλαμπ σάντουιτς;
Αυτά και άλλα παρόμοια ερωτήματα τέθηκαν και στην εξέλιξη της εργασίας ένας νέος γευστικός και γνωστικός κόσμος αποκαλυπτόταν σταδιακά στα μάτια των μαθητών στην εξέλιξη της εργασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου