Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου 2024

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων  έτους 2024 ξεκινούν από την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 και λήγουν την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 στις 24:00μ.μ.

Οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή που θα αποκτήσουν αυτές τις μέρες, καθώς και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων (κωδικός υποψηφίου από το καρτελάκι) θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για

εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στις Δημόσιες ΣΑΕΚ.

 Μετά την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οποιαδήποτε τροποποίηση από τους υποψηφίους είναι δυνατή, εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας υποβολής και μόνο με τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

 Όσοι υποψήφιοι/ες δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν password  μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους, είτε τις προγραμματισμένες ημέρες εφημερίας είτε τις δύο (2) επιπλέον ημέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια εντός Ιουλίου. Όσοι υποψήφιοι/ες δεν θυμούνται το password που ήδη είχαν αποκτήσει και εφόσον είχαν δηλώσει προσωπικό mail (κατά την απόκτηση του password), μπορούν να ορίσουν νέο password μέσα από την εφαρμογή του ΜΔ με την επιλογή «Ξέχασα τον Κωδικό Ασφαλείας», χωρίς να μεταβούν στη σχολική μονάδα.

Για την υποστήριξη της υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου, όλα τα ΓΕΛ  θα λειτουργήσουν επιπλέον την Παρασκευή 12-07-2024 και την Πέμπτη 18-07-2024.

Αυτές τις ημέρες, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη υποβληθέν/οριστικοποιημένο Μηχανογραφικό Δελτίο, για να υποβάλουν αμέσως, εκ νέου ένα άλλο Μηχανογραφικό Δελτίο, ζητώντας οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή από το Λύκειό τους.

Για την ανακοίνωση του Υπουργείου για την υποβολή των μηχανογραφικών πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου