ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ


 «Χριστούγεννα με Ανακύκλωση και  Επαναχρησιμοποίηση».

Οι μαθητές του ΓΕΛ Φουρφουρά συμμετέχοντας στο κάλεσμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΠΕ) Βάμου, στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της
Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετείχαν στην δράση «Φτιάχνω τα δικά μου στολίδια με ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση».
Στη δράση αυτή, οι μαθητές έστησαν έναν Εργαστήριο Επαναχρησιμοποίησης, αξιοποιήσαν παλιά υλικά συσκευασίας, υφάσματα, χαρτόκουτα, κουκουνάρια και άλλα υλικά, έφτιαξαν τα δικά τους στολίδια και έστησαν το 5ο Χριστουγεννιάτικο bazaar τους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού- Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων. Στην εκδήλωση αυτή οι μαθητές τραγούδησαν ελληνικά και ξένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, είπαν τα κάλαντα, χόρεψαν παραδοσιακούς κρητικούς χορούς και έφτιαξαν υπέροχα κεράσματα και λιχουδιές.
Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και άλλων πολιτών για το θέμα των απορριμμάτων, και ειδικά για το μεγάλο θέμα της μείωσης των απορριμμάτων, έτσι ώστε και χρήματα να ξοδεύονται λιγότερα για τη διαχείρισή τους, αλλά και να περιοριστεί η καταστροφή της φύσης, η εξάντληση των φυσικών πόρων και οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Ένας σημαντικός τρόπος μείωσης των απορριμμάτων είναι η επαναχρησιμοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων από αυτά. Παράλληλα, η επαναχρησιμοποίηση είναι ιδανικός τρόπος δημιουργικής ανακύκλωσης και καλλιέργειας της φαντασίας που πρέπει να διακρίνει κάθε ενεργό πολίτη. Στόχος είναι η ενεργός συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών στη μείωση των απορριμμάτων, η παρουσίαση εναλλακτικών λύσεων μείωσης, επαναχρησιμοποίησης κι ανακύκλωσης των απορριμμάτων, η καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας, της κριτικής σκέψης και της συνεργασίας καθώς και της εργασίας σε ομάδες.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου