Αγαπάμε σκύλους οδηγούς

Με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας στις 4η Απριλίου το σχολικό συγκρότημα Φουρφουρά παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΑΓΑΠΑΜΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ». 
Για το σκοπό αυτό είχαμε τη χαρά και την τιμή να συνομιλήσουμε με την κ. Ζωή Γερουλάνου, πρόεδρο του Κέντρου «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» και την κ. Αργυρώ Καραβίνου Εκπαιδεύτρια Μη τυπικής εκπαίδευσης Ενηλίκων και Προσχολικής Αγωγής, εθελόντρια του κέντρου.

Στόχος της δράσης είναι η  καλλιέργεια της φιλοζωϊκής συνείδησης και παράλληλα η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σε θέματα που αφορούν την κοινότητα των τυφλών και τη χρήση Σκύλου Οδηγού.

Αρχικά, παρουσιάστηκαν στα παιδιά στοιχεία σχετικά με την καθημερινότητα ενός ατόμου με αναπηρία όρασης και δόθηκε έμφαση στη σημασία της κινητικότητας και του προσανατολισμού για την ανεξαρτησία τους. Στη συνέχεια, διαδραματίστηκε ο ρόλος του Σκύλου Οδηγού στην υποστήριξη αυτή και παρουσιάστηκε η διαδικασία εκπαίδευσής του και τα δικαιώματά του. Στη συζήτηση που ακολούθησε οι μαθητές εξέφρασαν τις απορίες τους και αναπτύχθηκε ένας δημιουργικός διάλογος καθώς πρώτη φορά οι μαθητές/τριες μας λάμβαναν μέρος σε αυτό το πρόγραμμα.

Ευχαριστούμε θερμά το κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» και ιδιαίτερα την κ Γερουλάνου και την κ. Καραβίνου για την ευκαιρία που μας έδωσαν να ενημερωθούμε, για τον κόσμο και για το έργο του Κέντρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου