ΣΥΝΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: ΓΑΛΛΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΑ

 Στο πλαίσιο υιοθεσίας των μαθητών/τριων της Α’ Γυμνασίου από τους μαθητές/τριες της Β’ Λυκείου, πραγματοποιήθηκε συνδιδασκαλία: Γαλλία – Πολιτισμός – Ιστορία. Στο μάθημα της Ιστορίας της Β’ Λυκείου, το οποίο διδάσκει η εκπαιδευτικός φιλόλογος Γκαβαρδίνα Ευανθία, και μέσα από την περίοδο 1789-1815, τα παιδιά ασχολήθηκαν με τον πολιτισμό, τα πολιτικά τεκταινόμενα της εποχής, την ευρύτερη επικρατούσα κουλτούρα και τέλος για τη Γαλλική Επανάσταση (1789).

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου αναφέρθηκαν αναλυτικά στη Ναπολεόντεια Περίοδο παρουσιάζοντας τα γεγονότα με γλαφυρότητα, ενώ οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου με την εκπαιδευτικό Παπουτσιδάκη Εμμανουέλα Γαλλικής Φιλολογίας αιτιολόγησαν και παρουσίασαν τη δημιουργία εθνικών συμβόλων (Μαριάννα, γαλλικός κόκορας, επιλογή των χρωμάτων της γαλλικής σημαίας), συνθημάτων (ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα, Ζήτω οι Μπλε).

Η δράση ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία πόστερ-πρότζεκ. Με το εγχείρημα αυτό απέδειξε έμπρακτα πως κάθε διδακτικό αντικείμενο μπορεί να προσεγγιστεί διαθεματικά και διατμηματικά.

Ευχαριστούμε θερμά τις εκπαιδευτικούς Γκαβαρδίνα Ευανθία ΠΕ02 και Παπουτσιδάκη Εμμανουέλα ΠΕ05 για την υλοποίηση αυτής της δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου